Ingredienser:

(4 personer)
1 kylling på ca. 1 kg
1 tsk. salt / 4 g
½ tsk. peber /1,5 g

Fyld:
2 dl. udblødte kikærter/ 85 g
1 stort løg / 100 g
4 fed hvidløg / 8 g
15 – 20 blade citronmelisse / eller krydderier efter eget valg f.eks. timian, rosmarin eller oregano.
3 citroner
1 tsk. salt/ 4 g
½ tsk. peber/ 1,5 g

Tilbehør:
4-5 gulerødder / 400 g
1 squash / 300 g

Sådan gør du:
Kikærterne sættes i vand dagen før (ublødes i et døgn), kikærterne skal ikke koges. Løg skæres i tern, hvidløg presses, krydderurter hakkes fint, skal og den hvide hinde skæres af citronerne. 2 af citronerne skæres i tern og blandes med kikærter, løg, hvidløg, krydderurter samt lidt salt og peber. Den 3. citron skæres i skiver Kyllingen gøres i stand, lav en lomme mellem kyllingebryst og skindet, placer de skivede citroner i lommen. Kom fyldet i kyllingen og luk med kødnål. Gnid / drys kyllingen med salt og peber. Kyllingen lægges i et ildfast fad og steges ved 200˚ i 1 – 1½ time. Gulerødderne renses og skæres på skrå i ca. en ½ cm`s tykkelse, squashen renses og skæres i tern på ca. 1*1 cm. Gulerødderne kommes i det ildfaste fad ved kyllingen en ½ time før, stegetiden er slut og squashen et kvarter før. Retten serveres med brød eller kartofler og en salat. Kyllingens smag kan gøres middelhavsinspireret ved at tilsætte koriander og spidskommen. Forslag til andet fyld 2 dl kikærter 1 dl smuttede mandler 1 helt hvidløg i tern 1 løg i tern 1 tsk. sambal olek ( chilipasta) Salt og peber.

Energi % fordeling 1 portion indeholder: 2150 KJ Protein 54 g Fedt 24 g Kulhydrat 24 g

Udskriv

Er læst 1233 gange.