4 portioner Osso Buco

500 g kalve- eller okse-osso buco
4 stk. kålpølser
2 tsk. olivenolie
Salt
peber
smør
2 løg
3 fed hvidløg
4 gulerødder
½ knoldselleri
3 dl oksebouillon
2 dl hvidvin
1 dåse flåede hakkede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré
2 spsk. paprika
2 laurbærblade
Salt og peber
½ citron
500 g kogte kartofler

Sådan gør du:

Snit fedtkanten i kødstykkerne og skær en slids ind til benet. Så er det lettere at skille fra benet efter tilberedning. Brun kødet grundigt på en pande med godt med smør og olie. Krydr med salt og peber og læg kødet i en støbejernsgryde.
Rens løg, hvidløg, gulerødder og selleri og skær grøntsagerne i grove tern. Rist grøntsagerne af på panden og læg dem i gryden sammen med kødet.
Tilsæt oksebouillon, vin, flåede tomater, tomatpuré og laurbærblade. Lad retten simre i ca. 1 til 1½ time til kødet er mørt. Tilsæt så kartofler i tern sammen med pølserne i skiver og ladet simre til kartoflerne er møre.
Spæd evt. retten med mere oksebouillon under kogningen og smag retten til med salt, peber og citronsaft. Servér din Osso Buco med et drys hakket persille.

Udskriv

Er læst 899 gange.