Nyretapper eller onglet som det også kaldes er et stykke kød man ikke får så tit. Det er et af de stykker der er med allermest smag i en okse. Det skal steges meget lidt ved høj varme, får det for meget bliver det sejt. Men smagen er ikke til at finde andet steds. Og der er intet nyresmag.

1 stykke nyretap
salt
peber

Sådan gør du:

Nyretapper er ikke billige. Men kan du få dem som en hel så er det lidt billigere. Nyretapper er et todelt stykke kød som har en stor sene ned igennem som skal renses væk før tilberedning. På billedet her kan man se den adskildt fra de to sidestykker af nyretappen.

Så skal den lige renses for lidt hinder hvis de er med og så steges hel i de to sidestykker du nu har.
De skal stege i ca. 4 min. på hver side. Det afhænger lidt af hvor tykke dine kødstykker er. Der er forskel på størrelsen og man kan både købe kalve og okse nyretapper og der er væsentlig forskel på størrelsen.
Men du kan mærke hvornår kødet er færdigt. Det skal serveres så rødt som du kan spise det. Ellers bliver det sejt som sagt.

Her er det serveres med bagt blomkål for at få den fulde smag med af kødet.

Er læst 17651 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.