375 g Jordskokker
saften fra en halv citron
50 g smør
1 løg fint hakket
1 fed hvidløg knust
1 tsk tørret timian
1 dl. sødmælk
1 stort knips safran
2½ dl. kyllinge boulion
1 dl. fløde
salt
peber
Krydderurter: Basilikum, koriander, persille, purløg eller andet til pynt.
Fyld: feks. bacontern eller kyllinge tern.

Sådan gør du:

Skræld og skrub dine jordskokker, skær dem i tern. Kom dem i en skål med vand og citronsaft for at de ikke bliver brune. Sæt den til side.

Opvarm smøret i en stor tykbundet pande. Kom løg, timian på og brun det godt, løgene skal være bløde men ikke mørke ca. 10 min.

Imens opvarmes mælken i en lille gryde, kom safrannen ved og bring i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 min. pas på det ikke koger over. Dette skal sikre safranen koger ind i mælken.
Lad jordskokkerne dryppe af. Hæld mælken over løgene og kom jordskokkerne ved. Lad det hele komme i kog og lade det simre i 15-20 minutter eller indtil jordskokkerne er møre.

Blend så det hele indtil det er helt glat. Kom tilbage i gryden og kog op og tilføj fløden. Smag til med salt og peber.

Server suppen med bacon tern eller kyllinge stykker feks. Pynt med krydderurter, creme fraiche eller olivenolie dråber

Udskriv

Er læst 1016 gange.