Ingredienser:

1000 gram hakket oksekød med max. 7-10 % fedt (kan udskiftes med kalv & Flæsk)
125 gram bacon i skiver
1 mellemstort løg
4 fed hvidløg
1 stor rød peberfrugt
ca. ½ blomkål i små buketter
3 teskefulde paprika
2 teskefulde tørret timian
3 spiseskefulde tomatpasta
3 deciliter kraftig fond (kalv, skalotteløgs, okse fond)
2,5 deciliter piskefløde
Salt og friskkværnet peber
kan jævnes med maizena

Sådan gør du:

Det hakkede oksekød formes til 8 faste hakkebøffer. Som skrevet kan der sagtens bruges kalv og flæsk og laves krebinetter i stedet.
Brun hakkebøfferne af i en god klat smør ved rimelighøj varme i ca. et minut. Sæt hakkebøfferne over i et ildfast fad.
Baconskiver skæres i små stykker, og svitses på den varme pande. Imens løg og hvidløgsfed hakkes fint og peberfrugten skæres i mindre tern.

Kom løg og hvidløg på panden sammen med den næsten sprødstegte bacon, og efter et par minutter tilsættes peberfrugten.
Brun det godt af og kom så paprika, timian, tomatpasta, fond og piskefløde ved. Lad det koge et par minutter, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld sovsen over hakkebøfferne i fadet, kom blomkålsbuketterne ved og godt ned i sovsen.

Stil det i en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft, hvor det skal have cirka 30 minutter uanset om det er hakkebøffer eller krebinetter.

Tips 1: Skift imellem hakket okse eller hakket kalv og flæsk.

Tips 2: skift imellem forskellige slags grønt, porrer, majs, ærter osv.

Udskriv

Er læst 1010 gange.