Tærtedejen:
190 g mel
130 g flormelis
½ tsk. salt
170 g smør i tern kolde

Citron fyldet:
1,25 dl. fløde
135 g plus 1 spsk. sukker, opdelt
1 tsk. revet citron skal
1,25 dl. citronsaft
4 store æggeblommer
1 stort helt æg

Sådan gør du:

Smør en 23-24 cm springform med smør. Gerne en springform eller tærteform med aftagelig bund.

Kom alle dej ingredienser i skålen på din foodprocessor. Pulse, indtil dejen begynder at danne klumper, ca. 30 sekunder til et minut. Dejen vil være ret løs og tør først, bare fortsæt pulsene, indtil klumper dannes. Saml dejen og fordel i springformen.

Dæk tærtedejen med folie, og lad hvile i køleskab i 1 time. Stik bunden af ​​dejen med en gaffel.
Forvarm ovnen til 220 grader, og bag den midt i ovnen. Bages i 10-12 minutter eller indtil gyldenbrun. Sænk ovn temperaturen til 150 grader.

Imens dejen bager, forberedes indholdet.

Pisk, fløde, sukker, citronskal og æggeblommer og hele æg sammen og tilføj så citronsaften under omrøring, indtil det er blandet. Gør dette i hånden og ikke for meget, det skal ikke skumme men bare blandes.
Når dejen er færdig hældes fyldet forsigtigt i dejen og skubbes forsigtigt ind i ovnen igen og bager ved 150 grader i 25-30 min. Midt i ovnen.
Fyldet skal bages indtil det skælver meget lidt ved et ryk i bagepladen, det bager færdigt ved restvarmen.

Lad tærten afkøle i springformen på en rist i 30 minutter, løft den så ud af formens kant men ikke af bunden. Lad den så afkølet til stuetemperatur ca. 1 ¼ time.

Før du serverer, dryses den resterende spiseske sukker jævnt over toppen af ​​tærte. Med en blæselampe jævnt frem og tilbage lige over toppen af ​​tærten, smeltes sukkeret, undgå dejkanten.

Tips: Tærten, uden Brûlée-top, kan tærten bages og derefter køles og opbavares i en lufttæt beholder i et døgn. Før den gøres færdig.

Udskriv

Er læst 297 gange.