Choc-Coconut-Cake

Chokoladekage – Marcipan og kokos
Ca. 10 personer

Ingredienser:

Chokolade mandelkagen:
2 spiseskefulde mel
60 g god kakaopulver
350 g marcipan
250 g melis
4 store æg, delt i blommer og hvider
1 stor æggeblomme
230 g smør, blødgjort

Kokoslag:
225 g kokosmel
1,25 dl Honning

Chokolade glasuren:
250 g Chokoalde 70% finthakket
2,25 dl Piskefløde
½ dl Honning

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180° C med en rist midt i. Smør bund og sider på springform.
Chokolade kage delen:
I en skål, sigtes mel og kakaopulver sammen og røres med godt sammen. hak marcipanen i 1 cm stykker og læg den i en skål og mix den sammen med sukkeret og et af æggenepå lav hastighed, indtil glat, cirka 1 minut. Tilsæt det blødgjort smør og pisk på medium hastighed, indtil lys, ca 3 minutter. Tilføj de resterende 3 hele æg, et ad gangen, rør det godt efter hver æg er tilsat og skrab siderne ned af skålen efter behov. Pisk den enkelte æggeblomme i til sidst.Tilsæt kakao blandingen ved lav hastighed, og bland kun lige indtil blandet. Til sidst bruges en dejskraber til lige at skrabe siderne ned og sikre at alt er godt blandet. Skrab dejen ud i den forberedte form og glat dejen i et jævnt lag.
Bag kagen i 40 til 50 minutter, indtil toppen er fast og en tandstikker indsat i midten kommer ud med et par fugtige krummer og ikke mere. Afkøl kagen i formen på en rist i 20 minutter (kagen vil falde i midten, når den køler). Fjern siden af springformen. Vend kagen ud på en tallarken sådan at bunden kommer opad. Afkøl kagen helt på en rist.

Kokoslaget:
Kom kokosen i skålen på en foodprocesser og puls indtil finthakket. Tilsæt honning og puls indtil kokosen er en jævnt fugtet masse. Spred blandingen over toppen af ​​kagen i et jævnt lag.

Glasur:
Kom chokoladen i en skål. Bland fløde og honning i en lille gryde og bring i kog. Kom chokoladen i og rør indtil chokoladen er helt smeltet, og glasuren er skinnende. Sæt kagen på en rist over et ark pergament papir eller en silikone måtte. Hæld den varme glasur over toppen af ​​kagen og brug en, paletkniv til at jævne det over toppen og siderne.

Afkøl kagen, indtil glasuren er stivnet, omkring 20 minutter. Skrab den ekstra glasur fra papiret, og kom det i en lille skål. Dæk med film og kom i køleskab i ca. 20 minutter, indtil fast nok til en sprøjtepose. Kom kagen på det fad den skal serveres på. Med en sprøjtepose laves der rosetter på toppen af ​​kagen. Skær kagen i kiler og server med flødeskum.

Er læst 6533 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.