benfugle

Ca.1 kg skært oksekød (inderlår bov)
salt
peber
stødt nellike
revet løg
6 – 8 strimler røget bacon
mel
Ca. 50 g smør
3 dl boulion
2 lauerbær blade
2 dl fløde
Ca. 3 spsk mel
kulør

Oksekødetskæres i skiver og bankes godt ud. Skiverne drysses med salt, peber og ganske lidt stødt nellike (meget lidt), og smøres lige med en ske revet løg, en baconstrimmel lægges på hver. Kødet rulles sammen og bindes eller fæstnes med en kødpind, og brunes godt i fedtstof i stegegryden. Boulion og lauerbærblade tilsættes, og kødet småsteger under låg ved svag varme, til det er mørt, Ca. 1 time. Så tilsættes fløde og udrørt meljævning, og kulør. Sovsen småkoger 5 – 10 minutter og smages til.
Kødet befries for tråde eller pinde og anrettes i sovsen.
Benløse fugle – gammeldags spises originalt med kogte kartofler til. Men der kan også sagtens serveres både ovnkartofler eller ris til.

Er læst 7108 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.